Timbal d’estiu amb bacallà fumat i olivada

Recomanació

"És un plat perfecte per si teniu gent a casa i el voleu deixar preparat una estona abans, això si, l'heu de deixar ben tapat amb paper de film"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 25 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

4 patates petites (una per persona)

200gr de bacallà fumat

2 cebes tendres

8 pebrots del piquillo

20 olives negres d'Aragó

Oli d'oliva

Instruccions

En primer rentem les patates i les posem a bullir senceres i amb pela.

Entretant, tallem la ceba a juliana, bastant fineta i la reservem.

En un bol, hi posem les olives desossades i les triturem amb el turmix. Un cop picades, retirem l'excés de líquid i hi afegim oli d'oliva fins que ens quedi una barreja lleugera.

A part, agafem els pebrots del piquillo, els obrim per la meitat i els tallem en 4 trossos.

Un cop cuites les patates, les deixem refredar uns minuts i les tallem a rodanxes de mig centímetre de gruix.

Amb l'ajuda d'un motllo en forma d'anell anem muntant per capes, primer la patata, en segon lloc la ceba, el pebrot del piquillo i el bacallà.

Retirem el motllo i ho acabem amb l'olivada i un raig d'oli d'oliva.

Si no teniu un motllo en forma d'anella, podeu agafar paper albal, plegar-lo tres o quatre vegades perquè tingui una mica de consistència i donar-li forma rodona.


més informació

El timbal d’estiu, com molt bé diu el seu nom, és una recepta perfecte per preparar tant a la primavera com a l’estiu. A més, el bacallà és un ingredient molt utititzat per plats freds. Durant les properes setmanes us penjarem altres receptes cuinades amb bacallà.

Entre tant, us deixem l’enllaç d’una recepta que ha tingut molt èxit, les patates farcides, un altre plat fred, perfecte per a aquesta època.

 

patata farcida de salmó fumat

receptes