Timbal de botifarra ibèrica i patata amb salsa de ceps

Recomanació

"Podeu utilitzar ceps deshidratats, ceps frescos o congelats"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 4 persones

Preu mig

Ingredients

2 patates blanques grans
2 botifarres
1/2 litres de nata líquida per cuinar
50gr de ceps deshidratats o 300gr de ceps congelats. Si utilitzem ceps deshidratats, els hem de posar en aigua al menys una hora abans.
1 ceba gran
1/2 gotet de vi ranci

Instruccions

En primer lloc, rentem les patates i les posem a bullir senceres i sense pelar durant 30minuts (per saber si estan cuites del tot normalment jo les punxo amb un ganivet, quan travesses la patata sense problemes, estan llestes).

Piquem la ceba ben petita i la posem a sofregir en una paella amb un bon raig d'oli. Entre tant, agafem la botifarra i li fem un tall al llarg que ens permeti treure el budell/membrana que la protegeix deixant només la carn. Amb els dits l'anem trencant a bocins petits.

Quan la ceba comenci a agafar color, hi afegim els trossets de botifarra i ho anem saltant tot plegat a foc mig fins que estigui cuita. En aquest moment, li afegim el mig got de vi ranci i ho deixem reduir durant tres o quatre minuts i ho reservem.
Quan la patata estigui cuita, la deixem refredar uns minuts, la pelem i tallem a rodanxes de mig centímetre com a molt.

Agafem un plat i amb l’ajuda d’un aro (si no en tenim en podem fer un amb paper de plata) anem muntant una capa de patata i una de botifarra, una altra de patata i una de botifarra, i una tercera de patata i acabarem amb la botifarra.

Seguidament, quan tinguem els plats muntats, preparem la salsa. En una paella, hi posem la cullerada de mantega i saltem els ceps. Passats tres o quatre minuts, quan sembla que es vagin a desfer, hi posem la nata, un polsim de sal i un de pebre. Ho deixem coure a foc mig durant 5-7 minuts.

Servim la salsa per sobre el timal i a gaudir!

Que vagi de gust!

més informació
receptes