Tempura de bolets i carxofa amb daus de foie i ou escalfat

Recomanació

"Utilitzeu bolets tipus camagrocs, rossinyols, enoki... no us recomano fer-ho amb rovellons, ceps o similars. Per cert, no us perdeu el vídeo que us hem deixat al final de la recepta, us serà molt útil!"

Nivell dificultat Mig

Temps de preparació 40 minuts

Recepta per a 6 persones

Preu mig

Ingredients

Farina de tempura

1 carxofa gran

250gr de rossinyols

1 paquet de bolets enoki

2 llesques de foie fresc

1 ou

oli de girasol

una mica de safrà (opcional)

Instruccions

En primer lloc, prepararem els bolets i les carxofes per fer la tempura. En el cas dels bolets enoki, com són molt prims, només els heu de separar entre ells. Els rossinyols, els netejarem i tallarem per la meitat. Per preparar la carxofa, la netejarem, partirem per la meitat i en farem làmines de mig centímetre de gruix.

A continuació posem l'oli de girasol a escalfar en una paella o un wok si en tenim i preparem la farina de tempura amb aigua ben freda. El millor és seguir les indicacions de preparació que posen al paquet de farina.

Passem els bolets i la carxofa per la tempura i els fregim fins que agafin un color daurat. Ho anem posant en un bol amb paper de cuina per absorbir l'excedent d'oli.

Tallem les dues llesques de foie a daus i les deixem preparades per passar per la paella.

Per preparar l'ou escalfat, agafeu una tassa de cafè o un got petit i hi poseu un tros de paper de film dins que ens surti cap a fora, l'untem amb una mica d'oli i hi trenquem l'ou a dins, li posem un polsim de sal i tanquem el paper com si fos un saquet i el lliguem amb un fil. El posem en una cassola amb aigua bullint durant 4 minuts. Passat aquest temps el traiem i posem amb aigua freda per tallar la cocció. Al final de la pàgina us deixo un vídeo de dos minuts on veureu què fàcil és fer ous escalfats!

En una paella sense oli, passem els daus de foie i els saltem.

Agafem un plat fons i hi posem la tempura i els daus de foie per sobre. Agafem l'ou, tallem el paper de film i el posem sobre la tempura.

Ho podem acabar amb una mica de safrà per sobre.

Que vagi de gust!

més informació

Hem trobat un vídeo on veureu què fàcil és preparar un ou escalfat! En dos minuts li perds la por a aquesta recepta que tot s’ha de dir, fa molt respecte. L’única diferència entre aquesta recepta i la que nosaltres us proposem és el temps de cocció. Nosaltres amb 4 minuts en vàrem tenir prou. El millor és que feu la prova i veieu quin temps de cocció us és més adient pel punt que li voleu donar a l’ou. Esperem que us sigui molt útil!

receptes