Sofregit de verdures “multiusos”

Recomanació

"Aquest sofregit és molt versàtil i el podeu utilitzar per preparar un arròs o una fideuà vegetal, per acompanyar un plat de pasta, per fer unes llenties guisades... a més a més el podeu congelar en porcions i sempre el tindreu llest per menjar!"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 6 persones

Preu econòmic

Ingredients

6 tomàquets madurs

3 carxofes

8 xampinyons grans

2-3 pastanagues (depenent de la mida)

2 cebes

1 pebrot vermell

2 pebrots verds

Instruccions

En primer lloc, tallem les verdures a trossets petits, excepte el tomàquet, que el ratllarem, i ho reservem.

En una paella hi posem un raig d’oli i hi afegim la ceba. Quan comenci a quedar transparent, hi afegim el pebrot verd i el  vermell.

Ho deixem coure tot plegat uns cinc minuts i hi afegim les carxofes, la pastanaga i els xampinyons. Ho remenem bé tot plegat i ho deixem uns tres o quatre minuts.

A continuació hi afegim el tomàquet ratllat, salpebrem al gust i ho deixem coure tapat durant uns 15 minuts.

Un cop tenim enllestit el sofregit el  podem utilitzar com a base per a un arròs o fideuà vegetal, per fer amb pasta, unes llenties o cigrons estofats, unes mandonguilles... Teniu infinitat de combinacions, trieu la que més us agradi!

més informació
receptes