Patates “acordeón” al forn amb cansalada i romaní

Recomanació

"Nosaltres hem farcit les patates de cansalada i romaní però podeu utilitzar també un formatge curat, pernil ibèric, salmó laminat... "

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 50 minuts

Recepta per a 8 persones

Preu econòmic

Ingredients

8 patates petites

8 llesques de cansalada

2 branques de romaní

Sal i pebre

Oli d'oliva

Instruccions

En primer lloc posem a escalfar el forn a 180 graus.

Rentem les patates, les assequem i les posem sobre una fusta per tallar-les.

Per fer el tall en forma d'acordió perquè no ens arribi el tall fins al final de la patata, posem dues culleres de fusta als laterals de la patata perquè ens facin de tope i anem fent talls al llarg de tota la patata.

Un cop tallada, anem posant dins de cada ranura un tall de cansalada o unes fulles de romaní fins omplir-la tota.

Col·loquem la safata a la part mitja del forn i les coem durant 45 minuts. Quan poseu les patates al forn podeu cobrir la safata amb paper de plata perquè aguanti més l'escalfor i es coguin millor, passats 30 minuts el traieu perquè es daurin una mica.

Que vagi de gust!

més informació

Les patates sempre són un bon acompanyament pels nostres plats, sobretot de carn. Fa un temps us vàrem proposar un altre tipus de patates al forn que va tenir molt èxit.

La diferència entre aquestes patates i les que vàrem preparar recau bàsicament en el tall que li fem. Les patates acordió, també anomenades Hasselback tenen una presentació més atractiva.

En aquesta imatge podeu veure com queden muntades les patates abans de posar-les al forn

com es munten les patates

Us deixem l’enllaç de la recepta que vàrem fer fa un temps. Només heu de clicar a la imatge.

 

patates al forn amb romaní

receptes