Patata farcida de salmó fumat i cibulet

Recomanació

"Al ser un plat que es menja fred, el podeu deixar preparat al matí i guardar-lo a la nevera, només l'haureu de treure uns minuts abans de servir-lo"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 35

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

4 patates grans

200gr de salmó fumat

1 grapat de cibulet

sal, pebre i oli

Instruccions

En una cassola, posem aigua a bullir i li afegim un polsim de sal i les 4 patates. Aquestes han de quedar ben cobertes.

Entre tant, tallem les làmines de salmó fumat ben petites i les reservem. Fem el mateix amb el cibulet, el piquem petit i l'afegim al salmó.

Passats uns 20 - 25 minuts, quan les patates estiguin cuites (les podem punxar amb un escuradents), les traiem del foc i les deixem refredar cinc minutets.

Les tallem per la meitat i amb una cullera de postres, anem buidant la patata amb cura de no trencar-la.

Barregem la patata amb el salmó i el cibulet, ho salpebrem i hi afegim una mica d'oli.

A continuació, farcim les patates i hi posem una mica més de cibulet per sobre per decorar.

Que vagi de gust!

més informació

La patata és un ingredient que es pot preparar d’infinitat de maneres i que acompanya a molts plats de la nostra gastronomia.

Al ser un producte que a pràcticament totes les famílies consumim al menys un cop per setmana, avui hem buscat a la viquipèdia informació sobre el seu valor nutricional i així poder-vos donar una mica més d’informació. Si la voleu ampliar, només heu de clicar al logo de la viquipèdia.

“La patata és fàcilment digerida i té un alt valor nutricional. Els tubercles de patata presenten aproximadament un 78% d’aigua i un 18% de midó. La resta està compost per quantitats variables de proteïnes, minerals i prop de 0,1% de lípids. La patata conté diverses vitamines, incloent-hi la vitamina C, riboflavina, tiamina i niacina. Entre els diferents minerals que es troben en la patata mereixen citar el calci, el potassi, el fòsfor i el magnesi per la seva importància en la nutrició humana.

A causa del fet que presenta una escassa quantitat de sodi, la patata generalment se suggereix en les dietes que requereixen baixos continguts d’aquest element. Les patates consumides amb la closca són una excel·lent font de fibra. De fet, amb 3 grams de fibra per porció, la patata excedeix els percentatges de fibra que es troben en altres aliments com els grans de cereals “sencers”. Els percentatges dels diversos constituents d’un tubercle d’una patata crua (amb closca) es trien a la taula adjunta. Malgrat la noció popular, la majoria dels nutrients no es troben a la closca sinó a l’interior del tubercle. En qualsevol cas, en deixar la closca s’incrementa el consum de fibra i, per altra banda, es simplifica qualsevol preparació.

A banda del seu valor nutricional, el consum de la patata constitueix un delit per a milions de persones al voltant de tot el món. És la protagonista de diversos plats de la cuina regional de molts països. Aquests tubercles es guisen, es rosteixen, se saltegen i es fregeixen. Intervenen en purés, cremes, sopes, suflés, croquetes, truites i masses. A més, a partir de la fermentació dels tubercles s’obtenen diverses begudes alcohòliques com: una varietat de vodka, l’aquavit escandinau, el brennivín islandès i el shochu japonès”

viquipèdia

receptes