Ous farcits de carn gratinats amb beixamel i formatge

Recomanació

"Podeu farcir els ous de carn picada o també amb pernil salat, bacon, sobrassada i formatge blau...."

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 40 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

6 ous. Jo en poso un i mig per persona

1 cullerada de vinagre

200gr de carn picada mixta

1 ceba

formatge ratllat per gratinar

Per a la beixamel:

1/2 litre de llet

40gr de mantega

40gr de farina

un pessic de nou moscada

sal i pebre

Instruccions

En primer lloc, posem una cassola amb aigua, la cullerada de vinagre i un pessic de sal a bullir.

Entre tant, piquem la ceba molt fineta i la posem a sofregir a foc mig.

Quan l'aigua arrenqui el bull, posem els ous dins i ho deixem bullir tot plegat durant 10 minuts. Passat aquest temps, traiem els ous i els posem en un bol amb aigua ben freda.

Quan la ceba comenci a agafar color, hi afegim la carn picada, ho salpebrem i ho sofregim a foc mig fins que la carn estigui melosa. Quan estigui feta, apartem la paella del foc perquè es vagi refredant.

Quan ja tinguem la carn llesta, pelem els ous, els tallem per la meitat i posem els rovells esmicolats en un bol on hi afegirem també la carn picada. Ho remenem tot plegat i anem farcint els ous. Al quedar-nos una barreja més compacta gràcies al rovell, el farcit ens quedarà com si fos l'altre meitat de l'ou i no caurà.

En aquest punt, posem a escalfar el forn a 200 graus a dalt i a baix.

Un cop farcits, col·loquem els ous en una safata pel forn i preparem la beixamel.

Per fer-la, posem la mantega a desfer en una paella a foc mig. Un cop sigui ben desfeta, hi afegim la farina i ho remenem tot amb unes varilles. Quan la barreja comenci a agafar un color torradet, anem afegint la llet mica en mica vigilant que no quedin grumolls.

Afegim un polsim de nou moscada i de sal i ho remenem fins obtenir una beixamel ben cremosa.

Cobrim els ous amb la beixamel i el formatge ratllat i ho gratinem durant uns minuts a 200 graus fins que els formatge quedi ben torradet.

Que vagi de gust!

més informació
receptes