Montadito de sardina marinada amb cruixent de pernil

Recomanació

"Si teniu una peixatera o peixater de confiança, demaneu-li que us tregui cap, tripa i espina de la sardina, així guanyareu temps!"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

12 lloms de sardina sense espines
El suc d’una taronja
2 cullerades soperes rases de salsa de soja
1 cullerada de postra de mel
6 làmines de pernil tallat ben finet
12 llesquetes torrades de pa

Instruccions

En un bol barregem el suc de taronja amb la soja i la mel. Agafem un recipient de vidre que sigui estret (així la marinada cobrirà més) i hi posem una mica de marinada, a continuació hi posem les sardines amb la pell cap a munt i ho acabem de cobrir amb la resta de marinada. Ho tapem amb un paper film i ho posem a la nevera durant 50 minuts.

Entre tant, posem el forn a escalfar a 150 graus.

En una safata i posem un paper de forn i hi col·loquem a sobre les làmines de pernil. A continuació les cobrim amb l’altre paper i pressionem amb les mans perquè quedin enganxades.

Col·loquem la safata a la part mitja del forn durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, mireu que les làmines estiguin cruixents, si en cara estan una mica toves, deixeu-ho uns minuts més.

Abans de treure les sardines del la nevera, preparem les llesques i hi col·loquem trossets de cruixent de pernil a sobre.

En una paella, posem un raig d’oli i fem els lloms de les sardines 30 segons per banda. Un cop cuites les posem sobre el pernil i si voleu li podeu posar unes gotes de la marinada per sobre.

Que vagi de gust!

més informació

Com en altres ocasions, avui us expliquem una mica les propietats de les sardines i lo beneficioses que són en la nostra dieta.

“Aquest aliment, considerat ben humil fins fa poc a la nostra cuina, es pot enorgullir de la seva riquesa nutritiva. Conté minerals essencials com el calci, el ferro, el iode i sobretot és una font important dels famosos àcids grassos omega-3, bons per al cor i el cervell” a la web de ets el que menges  trobareu un artícle molt interesant sobre les propietats que ens aporten les sardines, només heu de clicar la imatge.

També aprofitem per deixar-vos la recepta de sardines en escabetx que vàrem preparar l’any passat, estaven realment delicioses!

receptes