Milfulls de síndria amb formatge fresc i alfàbrega

Recomanació

"Nosaltres hem utilitzat formatge fresc per fer la recepta però també podeu utilitzar mozzarella o burrata si us agrada més! A l'hora de servir-la també podeu optar per fer unes broquetes."

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 10 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

1/2 síndria

3-4 rodanxes de formatge fresc per persona

6-8 fulles d'alfràbrega per persona

Oli d'oliva

Instruccions

En primer lloc, tallem llesques de síndria que siguin d'un dit de gruix, no més. Depenent si volem servir el milfulls en forma quadrada o rodona tallarem la síndria i el formatge amb el ganivet o utilitzarem un motlle o un got (amb els trossos restants de formatge i síndria podem fer-nos una amanida per un altre moment).

Muntem primer una capa de síndria i després una de formatge fins tenir-ne tres o quatre de cada, com nosaltres preferim. Hi col·loquem unes fulles d'alfàbrega per sobre i li afegim un raig d'oli.

Que vagi de gust!

més informació

La síndria és una fruita de temporada que destaca sobretot pel seu efecte refrescant. A part té moltes propietats que la fan ideal per prendre a diari.

Algunes de les seves propietats nutricionals són:

El seu contingut elevat en aigua li confereix propietats hidratants, fins al punt que dos talls de síndria equivalen a un got d’aigua. L’aportament calòric és molt baix (30 kcal per cada 100 grams de fruita) i conté pocs hidrats de carboni i quasi zero greixos. En canvi, la síndria és rica en:

Vitamina A (en forma de betacarotè): és un pigment groc-ataronjat que queda emmascarat per una altre de color vermell (el licopè) que li dóna aquest to tan característic. La vitamina A és necessària per al bon estat de la retina. Ajuda a formar i mantenir la pell, el cabell i les mucoses. És necessària per al creixement dels ossos, de les dents i la reproducció.

Vitamina C: conté quantitats significatives de vitamina C (9 mg per 100 grams). Aquesta vitamina és essencial per al bon funcionament del nostre organisme, perquè intervé en moltes reaccions metabòliques. A més, com que s’elimina per l’orina (és soluble en aigua) convé ingerir aliments que en continguin diàriament.

Vitamines del grup B: hi destaca la B6 (Piridoxina) que intervé en els processos d’aprofitament dels hidrats de carboni, greixos i proteïnes. Facilita l’alliberació del magatzem de sucres del fetge i dels músculs, i és essencial per a la regulació del sistema nerviós central.

Si cliqueu sobre la imatge, al web “Ets el que menges” podreu descobrir-ne totes les propietats i els beneficis que té pel nostre cos.

receptes