Hamburguesa de romaní i llimona “Campo Fiorito”

Recomanació

"La recomanació d'aquesta setmana no es refereix a la recepta sinó a l'oportunitat de descobrir noves receptes quan viatgem. Estigueu atents allà on aneu, sigueu curiosos i no tingueu por de provar menjars diferents. Durant la meva estada a Campo Fiorito, a la Toscana, vaig tenir el privilegi de conèixer de primera mà la cuina tradicional de la regió. L'Alessandra i les seves filles em van fer descobrir una cuina tradicional que cuida la matèria primera, que aprofita els productes de temporada i el punt més important, com fer-los lluir al plat."

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 40 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

600gr de carn picada mixta

1 branca de romaní

1/2 llimona

4 panets

100gr de barreja d'enciams

12 mini pebrots dolços (opcional)

Sal

Pebre

Instruccions

Posem la carn picada en un bol i la salpebrem.

Agafem la llimona i la tallem a rodanxes. Amb una mica de paper de cuina li traiem l'excés de suc.

Tallem a trossets petits la llimona i l'afegim juntament amb les fulles de romaní a la carn.

Ho barregem tot ben barrejat i ho deixem reposar 20 minuts.

Mentrestant, obrim els panets per la meitat i hi col·loquem a la base un grapat de la barreja d'enciams.

En un recipient a part, coem els pebrots a foc lent durant tres o quatre minuts. També els podem coure al vapor o si tenim lékué els posem entre un i dos minuts al microones.

Agafem la carn i fem quatre porcions. Si no tenim un motllo per fer les hamburgueses, fem una bola i l'aixafem amb la mà.

En una planxa o paella, posem a coure les hamburgueses fins que estiguin al punt, que no quedin seques.

Col·loquem cada hamburguesa sobre l'enciam i posem els pebrots dolços d'acompanyament.

més informació

Campo Fiorito

Agriturismo Campo Fiorito

receptes