Gambes vermelles a “l’ajillo” i un toc picant

Recomanació

"Prepareu unes quantes llesquetes de pa per sucar amb la salseta!"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 20

Recepta per a 4 persones

Preu mig

Ingredients

5/6 gambes vermelles per persona

1 cabeça d'alls

2/3 bitxos (depenent del nivell de picant que volgueu)

Sal i pebre al gust

Instruccions

En primer lloc, pelem les gambes i en guardem el cap per un costat i les cues per l’altre.

En una cassoleta hi posem un bon raig d’oli i a foc fluix i posem a sofregir tres dents d’all que haurem tallat en tres trossos cadascun.

Quan hagin agafat una mica de color, hi afegim els caps de les gambes ho anem sofregint a foc lent mentre anem aixafant els caps perquè vagin traient tot el suc.

Passats uns quatre minuts, ho retirem del foc i passem els caps per un colador xino per extreure’n tota la salseta.

En una paella a part, hi posem mig got de vi d’oli i quan estigui calent hi posem els bitxos i 6 o 7 alls tallats a làmines, ho saltem tot plegat un minut vigilant que no es torrin els alls perquè podrien quedar amargants.

A continuació hi posem les gambes i ho deixem coure un parell de minuts, després i afegim la salseta que hem deixat preparada, ho coem un parell de minuts més i ho deixem reposar fins a l’hora de servir.

Que vagi de gust!

més informació
receptes