Galtes de porc desossades a l’oporto

Recomanació

"Si prepareu les galtes amb temps, podeu deixar-les coure a una temperatura més baixa, uns 130 graus durant dues hores, us quedaran més tendres"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 90

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

8 galtes de porc desossades

300ml de vi oporto

1 cullerada d'herbes de provença

sal, pebre i oli

Instruccions

En primer lloc, posem a escalfar el forn a 150 graus a dalt i a baix.

En una safata pel forn, hi posem les galtes, un raig d'oli, sal i pebre al gust i les herbes de provença i la col·loquem a la zona mitja del forn.

Passats 40 minuts, obrim el forn amb compte de no cremar-nos i afegim el vi per sobre les galtes. Si veieu que el vi s'ha reduit molt, en podeu afegir una mica més.

Durant els 50 minuts restants de cocció, podem obrir un parell de vegades el forn per regar les galtes amb el suc.

Passat aquest temps, les podem deixar reposar una estona dins el forn fins al moment de servir.

Que vagi de gust!

més informació

Les galtes de porc són un dels plats estrella de la nostra cuina. Les maneres més comuns de cuinar-les són al forn o rostides a la cassola, tot i que n’hi ha d’altres.

Si no esteu familiaritzats amb com cuinar-les, aquesta és una recepta fàcil que us ajudarà a conèixer la matèria primera i la seva cocció. Segur que després de provar-les en voldreu fer-ne més. Per altre banda, si parlem del vi, l’oporto és un vi molt recomenable per cuinar carns, tant si l’utilitzem per rostir com si en fem una reducció.

Us animo a tots a provar un dels ingredients imprescindibles de la cuina catalana!

Si voleu conèixer altres receptes de porc que hem preparat a Entrefogons.cat, només heu de clicar sobre la imatge

Filet de porc 2

receptes