Filet de porc amb salsa de xampinyons

Recomanació

"Podeu servir-ho com a plat principal o com a plat únic si l'acompanyeu per exemple d'un arròs saltat amb panses i pinyons"

Nivell dificultat Mig

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

1 filet de porc

300gr de xampinyons

1 ceba gran

300ml de nata liquida per cuinar

70ml de brandi

sal i pebre

Instruccions

En primer lloc tallem el filet de porc a rodanxes d'entre 2-3 centímetres de gruix (uns dos dits d'ample), els salpebrem i els reservem.

Piquem la ceba petita i netegem i laminem els xampinyons i els deixem també reservats.

En una paella hi posem un raig d'oli i quan estigui calent marquem medallons de porc (30 segons per banda) i els guardem a part.

A la mateixa paella i sense canviar l'oli, posem a sofregir la ceba a foc mig.

Quan comenci a agafar color hi afegim els xampinyons i ho saltem tot plegat fins que s'evapori tota l'aigua que deixen anar els xampinyons.

A continuació hi afegim el brandi i ho flamegem o el deixem reduir.

Passat un minut, posem la nata i ho remenem fins que quedi tot ben integrat, sempre a foc mig- baix

Passats tres minuts, quan la nata ja hagi arrencat el bull i afegim els medallons de porc i ho deixem tres o quatre minuts.

Apaguem el foc i ho deixem reposar uns minuts abans de servir.

Que vagi de gust!

més informació

El filet de porc és una de les parts més sucoses. No té gairebé greix ni nervis.
Avui us deixo l’enllaç de la viquipèdia on trobareu més informació sobre la carn de porc però el més interessant, hi trobareu una relació de les diferents parts del porc que podem trobar a la carnisseria i les seves principals característiques i maneres de preparar-los.

viquipèdia

receptes