Espaguetis a la ricatto amb olives d’Aragó

Recomanació

"En la mesura del possible, feu servir un bon tomàquet madur per fer el sofregit, notareu la diferència"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 5 persones

Preu econòmic

Ingredients

1/2kg d'espaguetis

3 llesques de cansalada ibèrica

1,2kg de tomàquet madur (en el seu defecte, podeu posar la mateixa quantitat de tomàquet natural triturat)

Tres grapats d'olives d'aragó (unes 25)

8 dents d'all

1 culleradeta de postra d'orenga

12 fulles d'alfàbrega

oli d'oliva

Instruccions

En primer lloc, tallem la cansalada ibèrica a trossets petits i piquem els alls i ho reservem.

Rentem els tomàquets, els partim per la meitat i els ratllem dins d’un bol amb cura que no ens hi caigui trossos de la pell.

Traiem el pinyol de les olives (a les d’aragó són molt fàcils de treure) i les tallem en tres o quatre trossos. El mateix fem amb les fulles d’alfàbrega.

Un cop tenim tots els ingredients preparats, posem una paella al foc amb un raig d’oli a foc mig. Primer hi posem la cansalada, quan comença a quedar-se transparent, hi afegim els alls amb cura que no es torrin perquè no amarguin. A continuació hi posem el tomàquet, les olives, l’alfàbrega, l’orenga i un pessic de sal i ho tapem. Ho deixarem coure una mitja horeta a foc lent, remenant de tant en quan.

Mentre, posem a bullir aigua i preparem la pasta. Quan la tinguem al “dente”, la colem i la servim al plat col·locant-hi a sobre la salsa que hem preparat.

Que vagi de gust!

més informació
receptes