Escamarlanets amb ceba i prebre flamejats amb conyac

Recomanació

"És millor preparar la recepta amb escamarlans petits, us quedaran molt més gustosos"

Nivell dificultat Mig

Temps de preparació 40 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu mig

Ingredients

400gr d’escamarlanets

1 ceba gran

½ cullerada de sopa de grans de pebre negre

½ got de conyac

Oli d’oliva

Instruccions

Posem a escalfar una paella amb un bon raig d’oli d’oliva i li afegim la ceba tallada a juliana i l’anem fent a foc mig-lent perquè ens quedi caramel·litzada.

Entre tant, posem un tros de paper de cuina sobre el marbre i hi posem a sobre les boletes de pebre. Hi posem una cullera a sobre i les anem aixafant una mica perquè es vagin trencant. Si en queden algunes de senceres no passa res.

Quan la ceba es comenci a caramel·litzar, hi afegim el pebre i ho remenem. A continuació hi posem els escamarlanets i ho saltegem tot plegat a foc mig durant tres minuts.

A continuació hi afegim el conyac, quan agafi una mica de temperatura ho flamegem amb cura (recordeu sempre, per seguretat, apagar la campana de la cuina quan flamegeu). Quan les flames hagin minvat, ho remenem i ho tapem amb una paella durant un parell de minuts més.

Passat aquest temps, ja està llest per servir.

Que vagi de gust!

més informació
receptes