Recepta de Carquinyolis de la familia Rosich

Recomanació

"Si teniu la possibilitat, i sou majors d'edat, menjeu-vos els carquinyolis acompanyats d'una copeta de vi dolç o moscatell"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 75 minuts

Recepta per a 10 persones

Preu econòmic

Ingredients

500gr de farina

250gr de sucre

250gr d'ametlles crues amb pell

2 sobres de gasosa per a bolleria (la trobareu a tots els supermercats al costat del llevat)

4 ous (1 és per pintar els carquinyolis abans d'enfornar-los)

125ml d'anís (opcional)

Instruccions

En un bol barregem la farina amb el sucre i els dos sobres de gasosa.

A continuació hi afegim 3 ous i comencem a amassar la barreja.

Quan comenci a lligar la massa i afegim les ametlles i l’anís (opcional) i continuem amassant fins que ens quedi una pasta homogènia amb les ametlles ben integrades.

En aquest moment, poseu a escalfar el forn a 220 graus.

Un cop tingueu la bola de massa, enfarineu una mica el marbre, la col·loqueu a sobre, i la dividiu en 7 parts més o menys iguals.

Amb cadascuna de les porcions farem botifarres d’uns 3cm de diàmetre i del llarg de la safata del forn.

Posem un paper antiadherent sobre la safata de forn i col·loquem les 6 tires de massa de manera que quedin una mica separades i les pintem amb ou (a la galeria d'imatges de la part inferior hi trobareu les fotos que ilustren els passos princials)

Les enfornem (a la part mitja del forn) durant uns 20 – 25 minuts (veureu que van agafant un color torradet)

Traiem la safata del forn i ho deixem refredar uns 3-4 minuts. A continuació, tallem els botifarrons a biaix amb i gruix d’un mig centímetre.

Tornem a col·locar els carquinyolis repartits sobre la safata (ho haurem de fer en 2 tandes) i els posem a gratinar fins que comencin a daurar-se. Seguidament els donem la volta i els tornem a gratinar.
Heu d’anar amb compte que no es cremin.

Ara només queda deixar-los refredar i gaudir-los en bona companyia!

Que us vaig de gust!

més informació

Les imatges que us poso a continuació són les que em van passar els pares d’en Jordi Rosich avui fa just cinc anys i que em van ser de molta ajuda el primer cop que vaig fer els carquinyolis. Em van servir per veure clars els passos entremitjos de la recepta. Espero que us ajudin tant com a mi.

He volgut copiat les originals per com a agraiment per haver-me passat aquesta recepta.

carquinyolis pas 1 carquinyolis pas 2 carquinyolis pas 3 carquinyolis pas 4

Si voleu conèixer una mica més sobre els carquinyolis, podeu clicar sobre el logo de la viquipèdia.

viquipèdia

receptes