Duet de gambes amb cansalada i espècies

Recomanació

"Si us agrada el picant, podeu afegir una mica de bitxo picat al preparat d'espècies quan macereu les gambes"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 30 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu mig

Ingredients

24 cues de gambes o gambons

8 làmines de cansalada viada tallada ben fina

1 culleradeta de postra de cúrcuma

1 culleradeta de postra de curry

½ culleradeta de cafè de canyella en pols

4 cullerades d’oli d’oliva o de girasol

1 paper de forn

Instruccions

En primer lloc, posem el curry, la cúrcuma la canyella i l’oli en un bol i ho barregem tot plegat. A continuació hi afegim la meitat de les gambes, ho barregem amb compte i ho deixem macerar durant uns 20 minuts.

Mentre, agafem l’altre meitat de les gambes i les punxem de forma vertical en palets de fusta (una gamba per palets).
Un cop punxades, les embolcallem amb la cansalada en forma d’espiral.

Posem la planxa a escalfar, un cop calenta, hi posem la meitat d’un tros de paper de forn a sobre, amb compte, hi posem els pinxos amb les gambes. Al haver-hi el paper sota, no necessitarem oli. Les anem girant fins que la cansalada comenci a agafar color.

Mentre tenim les gambes a la planxa, anem punxant als palets les gambes que tenim macerades, un cop haguem acabat de fer-ne unes, canviem el paper de forn i hi posem les altres, les anem girant fins que també agafin color.
Les podeu servir dintre d’un recipient vertical, us quedarà molt original!

Que vagi de gust!

més informació
receptes