Croquetes de pollastre rostit amb vi blanc i herbes

Recomanació

"Agafant la mateixa base per a la beixamel, podeu substituir el pollastre per 200gr de pernil ibèric o fer-les de formatge, només heu de desfer el formatge amb la llet i llestos!"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 50 minuts + el temps per refredar la massa

Recepta per a 6 persones

Preu econòmic

Ingredients

Amb aquesta quantitat surten unes 30 - 35 croquetes, depenent de la mida que les vulguem fer

1pit de pollastre
1 ceba mitjana
200ml de vi blanc
1 cullerada sopera rasa d’herbes de provença
Sal i pebre

Per a la beixamel:
75gr de farina
75gr de mantega
1/2 litre de llet sencera

Instruccions

En una paella sofregim la ceba picada a foc mig, quan comenci a agafar color, hi posem el pit de pollastre a daus prèviament salats. Ho saltem tot plegat a foc mig – alt i quan el pollastre comenci a agafar color daurat li afegim el vi blanc i les herbes i ho deixem fer a foc mig – baix durant uns 20-25 minuts.

Quan el vi s’hagi evaporat, ho piquem tot plegat a la picadora.

Escalfem la llet en un cassó, sense que arribi a bullir. Entre tant, en una cassola posem la mantega a escalfar a foc mig. Quan estigui desfeta hi afegim la farina i ho coem tot plegat durant tres minuts perquè la farina perdi el gust de torrat.

Afegim la llet mica en mica i anem remenant amb unes barilles. Quan la beixamel comenci a agafar consistència, hi afegim el pollastre i ho remenem fins que ens quedi una massa homogènia.
Ho posem a refredar a la nevera durant mínim tres o quatre hores perquè agafi consistència.

Fem porcions de croqueta, les passem per ou i pa ratllat (que sigui ben finet) i les fregim en una cassoleta amb oli (hem de posar prou oli perquè quedin cobertes).

Que vagi de gust!

més informació
receptes