Crema de pèsols amb cruixent de pernil

Recomanació

"Podeu utilitzar la crema com un aperitiu, només l'heu de servir en gotets petits i trencar-hi una mica de cruixent per sobre"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 45 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

1/2kg de pèsols

1 ceba gran

1 litre d'aigua o brou de pollastre

8 làmines fines de pernil

2 fulls de paper sulfuritzat (paper de forn)

sal, oli i pebre

Instruccions

En una cassola hi posem un raig d’oli i hi afegim la ceba picada.

Quan comenci a agafar color hi posem els pèsols i remenem un minut.

A continuació hi afegim l’aigua o el brou fins que cobreixi els pèsols. Quan arrenqui el bull, els deixem coure entre 5 i 10 minuts a foc mig. Si els pèsols són frescos els deixarem només 5 minuts.

Mentre està bullint, posem a escalfar el forn a 150 graus.

En una safata i posem un paper de forn i hi col·loquem a sobre les làmines de pernil. A continuació les cobrim amb l’altre paper i pressionem amb les mans perquè quedin enganxades.

Col·loquem la safata a la part mitja del forn durant uns 15 minuts. Passat aquest temps, mireu que les làmines estiguin cruixents, si en cara estan una mica toves, deixeu-ho uns minuts més.

Traiem els pèsols del foc, ho triturem amb el turmix i passem la crema pel colador.

Ho servim en un plat amb el cruixent per sobre.

Que vagi de gust!

més informació

Els pèsols són un llegum de temporada que tenen el seu moment àlgid entre els mesos de març i maig, tot i que en podeu trobar congelats durant tot l’any.

Si teniu l’oportunitat de comprar-los frescos al mercat, no la deixeu escapar. Desgranar-los és entretingut però el resultat serà sensacional.

Com en altres ocasions, hem estat cercant per internet informació sobre les propietats dels pèsols, i a la web ETS EL QUE MENGES, ho expliquen molt bé. Us copiem algunes de les propietats, però si en voleu saber més, només heu de clicar a la imatge.

1- Ajuden a millorar la circulació sanguínia i redueixen el colesterol: els pèsols contenen substàncies amb propietats vasodilatadores. A més, el tipus de fibra soluble que contenen reté part del colesterol LDL (el que anomenem dolent) i evita que sigui absorbit per l’intestí i que passi a la sang.

2- Ajuden a controlar els nivells de sucre en sang: tenen un tipus d’hidrats de carboni complexos que es van convertint a poc a poc en sucres simples; així s’eviten les pujades ràpides de glucosa en sang i es manté la sensació de sacietat i confort en l’organisme durant més temps.

3- Reforcen la flora intestinal: tenen molta fibra; especialment la pell és rica en fibra insoluble, que augmenta el moviment dels budells i evita l’estrenyiment. A més, aquesta fibra actua de prebiòtic de la flora intestinal sana.

4- Són rics en antioxidants: com ara la vitamina A, els betacarotens, i la vitamina C, que ens ajuden a bloquejar els radicals lliures causants de l’envelliment de les cèl·lules.

etselquemenges_logo

 

 

receptes