Copa de poma amb crumble de galeta i gelat de vainilla

Recomanació

"Podem servir la poma a temperatura ambient o servir-la tèbia"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

4 pomes grogues
suc 1 llimona
1 branca de canyella
1 terrina de gelat de vainilla (nosaltres n'hem utilitzat un que també té nous de macadàmia)

Pel crumble:
100gr de farina
70gr de sucre
30gr de galetes maria
5gr de sucre de vainilla
70gr de mantega

Instruccions

Una mitja hora abans de preparar la recepta traiem la mantega de la nevera perquè agafi temperatura ambient.

Mentre la mantega agafa temperatura, pelem les pomes i les tallem a daus petits. Els posem tots en una cassola amb el suc de la llimona i la canyella a foc mig durant 15 minuts, passat aquest temps ho enretirem del foc i ho deixem tapat.

Posem a escalfar el forn a 160 graus.

En un bol hi posem la mantega, la farina, el sucre, el sucre de vainilla i les galetes maria prèviament aixafades o picades. Ho remenem tot amb les mans fins que veiem que ens queda una massa de grumolls.

Agafem la safata del forn, hi posem un paper antiadherent i hi col·loquem per sobre els grumolls escampant-los per la safata, que ens quedi ben repartit i amb poc gruix.
Ho posem al forn a la part mitja a dalt i a baix a 160 graus durant 25 minuts.

Un cop el crumble estigui dauradet, el traiem del forn i el deixem refredar uns minuts. N’agafarem trossos i els anirem trencant fent grumolls. Al coure-ho és molt fàcil que us quedi com una massa sencera, només l’heu de trencar amb les mans.

Per servir-ho, posem el crumble de galeta al fons de la copa, a sobre la poma i per acabar el gelat de vainilla. Ho podeu decorar amb unes fulles de menta.

Que vagi de gust!

més informació
receptes