Coca d’oli cruixent amb herbes aromàtiques

Recomanació

"Nosaltes us proposem herbes provençals i orenga per donar-li un toc a la coca però també la podeu fer amb ceba, olives, sal i pebre...."

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 25 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

300gr de farina

100ml oli oliva

100ml d'aigua

1 cullerada sopera d'herbes provençals

1 cullerada de postra d'orenga

sal

oli per pintar la coca

Instruccions

En primer lloc posem a escalfar el forn a 200 graus a dalt i a baix i preparem una safata i la cobrim amb un tros de paper antiadherent pel forn.

Posem en un bol la farina, l'aigua, l'oli, les herbes i un polsim de sal i ho barregem tot amb les mans fins que ens quedi la massa lligada.

En fem quatre/cinc porcions i amb les mans els donem forma de coca. Ens ha de quedar un gruix d'un dit com a molt. També podem fer una sola coca, en aquest cas, podem la massa sobre la safata del forn i li donem forma directament, així ens serà
més fàcil manipular-la.

Posem a coure la coca al mig del forn a dalt i a baix a 200 graus durant uns 20 minuts. Quan veieu que la coca es comença a daurar, obriu el forn i hi poseu una mica d'oli per sobre, ho podeu fer també amb un pinzell.

Quan la traieu del forn deixeu-la reposar uns minuts i llest! només li haureu de posar a sobre els vostres ingredients preferits!

Que vagi de gust!

més informació

En aquesta recepta nosaltres hem utilitzat escalivada i pernil ibèric per acompanyar la coca però hi ha moltes combinacions possibles.

A continuació us passem alguns ingredients amb els que hem provat la coca i el resultat ha estat de vici:

  • Anxoves

  • Provolone

  • Salmó i ruca

  • Rodanxes de tomàquet amb formatge fresc

  • Pernil d’ànec

  • Roquefort

Aquestes són les nostres propostes però de ben segur que  vosaltres en teniu moltes més!

receptes