Carxofes amb pernil i salsa de vi blanc

Recomanació

"Podeu servir aquest plat com acompanyament d’una carn a la brasa o d’un peix blanc o posar-lo com un entrant si teniu un plat principal complert."

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 20 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

4 carxofes grans

100gr de pernil a daus o tires

4 dents d’all grans

125ml de vi blanc

75ml d’aigua

1 cullerada gran de farina

Instruccions

En primer lloc, netegem bé les carxofes, les tallem per la meitat i en fem 6 talls de cada tros. A continuació les posem a bullir en una cassola amb aigua i un tros de llimona i un pessic de sal durant 5 minuts. Passat aquest temps, escorrem les carxofes i les reservem.

En una paella posem un bon raig d’oli d’oliva i sofregim els alls laminats durant un parell de minuts a foc lent perquè no es cremin, ja que poden donar un gust amarg al plat.

A continuació hi afegim el pernil i ho saltem tot plegat. Passat un parell de minuts hi afegim la farina i ho remenem uns instants perquè la farina es torri una mica. Seguidament afegim el vi i l’aigua i anem barrejant tot amb una cullera de fusta fins que la salsa comenci a espessir i agafi una textura cremosa. Si veieu que la salsa us queda molt espessa, podeu afegir un raig més d’aigua o vi blanc.

Un cop la salsa lligui, afegim les carxofes, ho remenem per barrejar bé les carxofes i la salsa i ho deixem coure a foc lent durant un parell de minuts. Apaguem el foc i ho deixem reposar una estona abans de servir.

Que vagi de gust!

més informació
receptes