Carpaccio de gambes amb gelatina de gintònic

Recomanació

"Per fer aquest plat podeu utilitzar gambes petites, grans... jo us recomano la gamba vermella congelada, és molt gustosa i perfecte per aquesta recepta!"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 30 minuts + mínim 2 hores per refredar la gelatina

Recepta per a 4 persones

Preu mig

Ingredients

16 gambes (si són vermelles millor i a poder ser que siguin congelades)
150ml de tònica
40 ml de ginebra
1 llima
2,5 fulles de gelatina
oli
paper de film

Instruccions

En un got amb aigua freda posem les dues fulles de gelatina en remull

En una cassoleta posem a escalfar la tònica, la ginebre i el suc de mitja llima. Abans que arrenqui el bull, ho enretirem del foc i hi posem les dues fulles de gelatina (sense l'aigua). Ho remenem perquè es desfaci tot i ho
posem en un recipient, un cop estigui a temperatura ambient ho posem a la nevera.

Quan ja tinguem la gelatina feta, posem les cues de les gambes entre dos trossos de paper de film i les aixafem amb un cullerot de fusta (veieu el video que us deixo més abaix). Un cop tinguem una pasta homogènia, enretirem un dels papers de film i hi posem un plat sobre. Amb cura li donem la volta perquè ens quedin les gambes sobre el plat i retirem l'altre full de film. Ho posem uns 10 minuts a la nevera perquè agafi una mica de fred.

Tallem daus de gelatina i els col·loquem sobre el carpaccio. Hi posem la ratlladura de la llima, una mica de sal i un raig d'oli.

més informació

Si no heu fet mai un carpaccio, en aquest vídeo podreu veure de manera més gràfica el procés d’aixafar les gambes per fer el carpaccio, ells ho fan amb una paleta però us anirà també molt bé un cullarot de fusta. Espero que us serveixi!

A part de la gelatina de gintònic, en una altra ocasió us vàrem preparar una gelatina de moscatell perfecte per acompanyar patès, formatges… Podeu intentar fer gelatines de mil coses, aquí teniu l’altra proposta que us vàrem fer, gaudiu-la!

 

receptes