Canelons de confit d’ànec amb salsa de ceps

Recomanació

"si voleu, podeu preparar els canelons abans i guardar-los al congelador. El dia que els serviu, només haureu de preparar la salsa i gratinar-los!"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 4 persones

Preu mig

Ingredients

16 plaques de caneló
2 cuixes de confit d’ànec
1 ceba gran
1 terrina de paté d’ànec d'uns 90gr
700 ml de nata líquida per cuinar. Intentem que sigui una nata lleugera perquè no ens espessi molt la salsa
350gr de ceps, si no en trobeu de frescos, nosaltres utilitzem 1 safata de ceps Premium de la sirena
1 cullerada de mantega
1 cunya de parmesà

Instruccions

En primer lloc coem les plaques de caneló i les reservem. Un cop cuites mai les deixarem una sobre l’altre, es poden enganxar si s’assequen.

En una paella posem a sofregir la ceba picada a foc lent amb una mica d’oli i una cullerada de postra de greix de la cuixa de confit.

Entretant, anem desfent les cuixes de confit i les tallem una mica. Quan la ceba estigui daurada, hi afegim l’ànec i ho anem saltant tot durant uns 5 minuts.

Seguidament, piquem la ceba i l’ànec i ho posem en un plat (si ens agrada que l'ànec quedi més fi, el podem picar una mica amb la picadora). Tot seguit, amb les mans hi barrejarem el paté d’ànec fins que ens quedi un farcit consistent.

A continuació, omplirem les plaques de caneló, un cop fets els reservem en un plat.

En una paella, hi posem la cullerada de mantega i saltem els ceps. Passats tres o quatre minuts, quan sembla que es vagin a desfer, hi posem la nata, un polsim de sal i un de pebre. Ho deixem coure a foc mig durant 5-7 minuts.

Mentre es fa la salsa, agafarem la cunya de parmesà i la tallarem en làmines ben fines.

Quan tinguem la salsa llesta, en posem una mica al fons de la safata de forn, hi col·loquem els canelons a sobre i ho acabem de cobrir amb la salsa. Hi posem les làmines de parmesà per sobre i ho gratinem a 220 graus fins que el parmesà es comenci a daurar.

Que vagi de gust!

més informació
receptes