Canelons de carbassa i formatge de cabra

Recomanació

"Si fem una beixamel més lleugera, els canelons quedaran molt més cremosos!"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

20 plaques de caneló
750gr de carbassa (ja neta, sense pell)
1 ceba gran
150gr de formatge de cabra (tasteu la pasta un cop feta i si voleu, en podeu afegir una mica més)

Per a la beixamel:
1 litre de llet
80gr de mantega
80gr de farina
un pessic de nou moscada
sal i pebre

Instruccions

En primer lloc, posem a bullir les plaques de caneló i les reservem.

Piquem la ceba ben fina i la posem a sofregir a foc lent, anant amb molt compte que no se'ns cremi.
Quan comenci a daurar-se, afegim la carbassa tallada a dauets petits i ho deixem coure a foc mig-baix, tapat, fins que la carbassa quedi desfeta.

Apaguem el foc i deixem que la carbassa perdi una mica de temperatura. A continuació hi posem els trossos de formatge de cabra per sobre i ho barregem tot aixafant-ho amb una forquilla.

Farcim els canelons i els col·loquem en una safata pel forn i preparem la beixamel.

Per fer-la, posem la mantega a desfer en una paella a foc mig. Un cop sigui ben desfeta, hi afegim la farina i ho remenem tot amb unes varilles. Quan la barreja comenci a agafar un color torradet, anem afegint la llet mica en mica vigilant que no quedin grumolls.
Afegim un polsim de nou moscada i de sal i ho remenem fins obtenir una beixamel ben cremosa.

Cobrim els canelons amb la beixamel i el formatge ratllat i ho gratinem durant uns minuts a 200 graus fins que els formatge quedi ben torradet.

Que vagi de gust!

més informació
receptes