Brownie de xocolata amb farina d’espelta

Recomanació

"Podeu acompanyar el brownie amb una bola de gelat de vainilla o amb una mica de crema anglesa"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 30 minuts

Recepta per a 8 persones

Preu econòmic

Ingredients

200gr de xocolata de postres

150gr de mantega

2 ous

75gr de farina d'espelta integral

120gr de sucre moreno

1 cullerada de postra de llevat tipus royal

nous al gust

1 pessic de sal

Instruccions

En primer lloc posem a escalfar el forn a 180 graus.

En un bol al bany maria desfem la xocolata.

Un cop desfeta, retirem el bol i hi afegim la mantega i ho remenem fins que es fongui.

A continuació hi posem els dos ous i ho remenem que quedi tot ben lligat. Després hi afegim primer la farina, el sucre i el llevat amb el polsim de sal. Entre un ingredient i l’altre, anem remenant amb una espàtula perquè es vagin integrant tots els ingredients.

Abans d’enfornar-lo, hi afegim nous pelades i tallades a trossets al nostre gust. Poden ser nous normals o nous de macadàmia, les dues hi queden molt bé.

Agafem una safata de forn que sigui baixa i ample i li posem mantega perquè no s’enganxi el brownie.

Ho aboquem tot a la safata i ho enfornem durant 18 – 20 minuts.

Que vagi de gust!

més informació

El brownie de xocolata amb farina d’espelta és un postra bastant consistent, no cal servir-ne trossos molt grans. El podeu prendre sol, amb gelat de vainilla o amb una base de crema anglesa (que podeu trobar feta al supermercat). Totes les opcions són vàlides amb aquest postra!

Per fer aquest brownie nosaltres hem triat una farina d’espelta integral, que avui dia trobem a qualsevol botiga. Hem estat buscant per internet i hem trobat una explicació breu i clara sobre les propietats d’aquesta farina a la web del Gedi, on a més hi trobareu informació sobre molts altres tipus de farina. Només heu de clicar el seu logo a la part inferior de la pàgina per saber-ne més.

Farina d’Espelta

Integral: Farina mòlta en molí de pedres (extracció aproximada 98%).

Semi-Integral: Farina mòlta en molí de pedres (extracció aproximada 85%).

Blanca: Farina mòlta en molí de pedres (extracció aproximada 75%).

Descripció

L’Espelta (triticum spelta) és probablement el blat més conegut en alimentació ecològica. És també el blat més antic que es coneix, i el seu consum està molt estès degut a les seves propietats nutricionals i el seu bon gust i sabor.

Propietats

En l’espelta és molt baix el contingut en gluten i és molt rica en fibra. Conté molt minerals: sodi, potassi, calci, fòsfor, sofre, ferro, zinc, silici i magnesi, i és més rica en vitamines que el blat comú. Concretament, les vitamines del grup B: B1, B2, B3 i vitamina E. Així mateix, l’espelta conté els 8 aminoàcids essencials que necessita l’organisme diàriament. En contenir vitamina B2, aquests aminoàcids són millor metabolitzats per l’organisme. És ric en àcid oleic i àcid linoleic, la qual cosa ho fa ideal per prevenir malalties cardiovasculars.

Utilitats

És una farina que serveix molt bé per a qualsevol cosa a la cuina: per a panificar, per rebosteria: pastissos, madalenes, galetes… per fer pizzes. Fins hi tot també podem fer pasta amb farina d’espelta.

logotip

receptes