Botifarra del perol saltada amb bolets i daus de patata

Recomanació

"Nosaltres hem utilitzat rossinyols, camagrocs i trompetes de la mort, que són bolets que combinen molt bé amb la botifarra"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 30 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

2 botifarres del perol

1 patata mitjana

50gr de barreja de bolets en el cas que siguin secs (camagrocs, rossinyols i trompetes de la mort).

150gr de barreja de bolets, si els compreu frescos

1 llesca de cansalada viada

1 barra de pa per fer torradetes

Instruccions

És important recordar que si compreu els bolets secs els heu de posar a hidratar amb aigua mínim mitja hora abans. Podeu utilitzar l’aigua després per fer un arròs cremós.

En primer lloc, tallem els bolets per la meitat i els reservem en un plat.

Tallem la patata a daus petits i també la guardem a part. Quan més petits els tallem, menys costaran de coure.

Agafem la cansalada i la tallem a tires petites i la posem a saltar en una paella amb un raig d’oli d’oliva.

A continuació hi afegim els bolets i ho anem saltant tot plegat.

Agafem la botifarra del perol, li traiem la pell i la tallem en quatre o cinc talls. L’afegim a la paella a foc lent i ho tapem perquè la botifarra no peti i ens salti l’oli.

Quan la botifarra s’hagi desfet, hi afegim els daus de patata, ho remenem tot plegat, ho tapem i ho deixem a coure a foc molt baix durant uns 15 minuts.

Entre tant, tallem unes llesques finetes de pa i les torrem.

Un cop la patata estigui cuita, ho servim acompanyat del pa torrat.

Que vagi de gust!

més informació

La botifarra del perol és un producte molt típic tant a la província de Girona com a la zona del Maresme, on el trobareu a la majoria de carnisseries. Tanmateix, el podeu trobar a altres llocs del territori, tot i que no és tant habitual.

A la web de gastroteca.cat hem trobareu més informació sobre la botifarra del perol, l’origen del seu nom, els ingredients que la componen… només heu de clicar al logo de gastroteca i llestos!

gastroteca

 

receptes