Bacallà a “l’empordanesa” amb ceba, prunes, orellanes, panses i pinyons

Recomanació

"Si teniu temps, podeu preparar el bacallà pel matí o el vespre abans i deixar-lo reposar, estarà encara millor!"

Nivell dificultat Mig

Temps de preparació 90 minuts + 2 hores per remullar els fruits secs

Recepta per a 4 persones

Preu mig

Ingredients

4 lloms de bacallà dessalat

2 cebes grans

12 prunes

12 orellanes

Un grapat de panses

Un grapat de pinyons

Aigua

Farina

200ml de vi blanc

Oli

Instruccions

IMPORTANT!: Unes dues hores abans de començar a preparar la recepta, posem les prunes, les orellanes, les panses i els pinyons en un bol i ho cobrim d’aigua.

En primer lloc, tallem les cebes en juliana i les reservem en un plat.

Agafem una cassola baixa i hi posem un bon raig d’oli. Enfarinem els lloms de bacallà i els fregim durant dos minuts per banda. Un cop fregidets els reservem en un plat.

En el mateix oli, afegim la ceba i l’anem fent a foc mig-baix perquè vagi quedant ben melosa, quan comenci a quedar transparent, hi afegim el vi blanc i ho anem remenant. Aquest pas l’hem de fer amb temps, podem estar una mitja horeta.

Quan la ceba comenci a agafar color, esbandim les prunes, orellanes, panses i pinyons (reservant una mica de l’aigua en un got) i les afegim a la cassola. Ho tapem i ho deixem a foc baix durant mitja horeta més, i cada 10 minuts hi posem un rajolí de l’aigua que hem reservat, molt poca, la quantitat justa perquè ens quedi melós.

Passat aquest temps, posem els talls de bacallà a la cassola, amb la part de la pell tocant a baix, i ho deixem fer xup xup a foc lent tapat 20 minuts. Cada cinc minuts agafem una mica de sofregit i l’anem posant per sobre el bacallà.

Un cop passats els 20 minuts, apaguem el foc i ho deixem reposar una estona.

Que vagi de gust!

més informació
receptes