Arròs cremós de gambes

Recomanació

"Jo utilitzo arròs bomba per a aquest tipus de receptes perquè absorbeix molt bé el brou i no es trenca"

Nivell dificultat Mig

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 4 persones

Preu mig

Ingredients

400gr d'arròs bomba

20 gambes vermelles

1 litre fumet de peix

250ml de vi blanc

1 ceba gran

oli

sal

Instruccions

En primer lloc, pelem les gambes, reservant per una banda les cues i per l'altre els caps.

Posem una cassola mitjana al foc amb una mica d'oli i hi afegim la ceba ben picada.

Quan comenci a agafar color, baixem la potència del foc al mínim i hi afegim els caps de les gambes.

Ho sofregim a foc lent mentre anem aixafant els caps de les gambes perquè treguin tot el suc.

Passats un parell de minuts i afegim el brou i el vi blanc i ho deixem bullir durant 20 minuts.

En una cassola baixa o una paella posem un raig d'oli i saltegem l'arròs a foc mig durant un minut.

Anem afegint el brou que hem preparat mica en mica i anem remenant. Us recomano utilitzar un cullerot de sopa i anar-hi tirant cada cop dues cullerades de brou, quan es vagi reduint, n'hi afegim dues més i així fins que l'arròs estigui al punt.

Posem a escalfar una planxa i posem les cues de les gambes uns 30 segons per cada banda.

Servim l'arròs i hi posem les gambes per sobre.


més informació

oj1b1287_2-copia oj1b1285_2-copia

receptes