Arròs caldós de calamarcets i gamba vermella

Recomanació

"En aquesta recepta fem servir gamba vermella perquè el cap deixa anar un sabor més intens que la gamba normal. És una mica més cara però el resultat s'ho mereix!"

Nivell dificultat Mig

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 4 persones

Preu mig

Ingredients

300gr d’arròs bomba
300gr de calamarcets
20 gambes vermelles
2 litres de fumet de peix
2 cebes mitjanes

Instruccions

En primer lloc, netegem i tallem els calamarcets a trossos i els reservem.

Seguidament, pelem les gambes. És molt important que guardem els caps, la clova de les cues la podem llençar. Com les cues no les farem servir fins al final, les posem en un recipient i les guardem a la nevera.

En una olla alta, hi posem a sofregir una de les cebes picades, quan comenci a agafar color, baixem una mica el foc i hi afegim els caps de les gambes. Amb una cullera de fusta els anem aixafant durant un minut per treure’n tot el suc. Seguidament hi afegim el fumet i ho deixem bullir a foc mig tot plegat durant mitja horeta.

A part, en una cassola baixa, si no en tenim podem fer servir una paella que sigui fonda, hi posem a sofregir una ceba picada ben fina.
Quan comenci a agafar color, hi afegim els calamarcets i ho saltem tot plegat durant tres o quatre minuts. A continuació, baixem el foc, ho tapem i ho deixem cinc minuts més.

Un cop hagi bullit el fumet, el passem pel colador i el tornem a posar a l’olla per escalfar-lo.

Posem a escalfar el sofregit amb els calamarcets i la ceba i hi afegim l’arròs. Ho saltem tot plegat durant un parell de minuts i hi posem un parell de cullerots de fumet ben calent.
Anem remenant com si féssim un arròs cremós fins que es vagi evaporant el fumet. Anem repetint el mateix procés fins que veiem que el gra està quasi cuit. En aquest moment hi afegirem la resta del fumet i les cues de les gambes.

Ho deixem coure un parell o tres de minuts i apaguem el foc.

Que vagi de gust!

més informació
receptes