Amanida de fruits secs amb taronja i vinagreta de mel

Recomanació

"Aquesta amanida ens pot servir tant per un entrant com per un acompanyament de carn tipus vedella o porc a la planxa/brasa o peix tipus lluç, bacallà, rap o salmó"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 15 minuts

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

1 enciam o barreja de brots / enciams

8 nous pelades

20 panses sense pinyol

20gr de pipes pelades

20 gr de blat de moro ("quicos")

1 formatge fresc d'uns 150 - 200gr

1 taronja

1 poma

2 cullerades soperes de mel

1/4 got d'oli

3 cullerades soperes de vinagre mòdena

Sal

Instruccions

Col·loquem l'enciam al fons d'una safata o el repartim en plats individuals, tot depèn de com el vulguem servir.

Tallem el formatge fresc i el repartim per sobre l'enciam.

Pelem la taronja i la poma, les tallem a trossos i la repartim també per sobre l'amanida.

Agafem les nous i les trenquem a trossets les barregem amb les panses i les pipes i ho escapem per sobre.

En un bol a part barregem l'oli amb la mel i el vinagre fins que quedi homogeni, hi afegim un polsim de sal. Depenent del vostre gust podeu posar-hi més o menys mel i vinagre.

Al moment de servir ho amanirem amb la vinagreta.

més informació

oj1b1315_2

receptes