Albergínies farcides de carn i gratinades al forn

Recomanació

"Per fer el sofregit, si podeu, utilitzeu tomàquet natural ratllat. Us quedaran encara més bones"

Nivell dificultat Bàsic

Temps de preparació 1 hora

Recepta per a 4 persones

Preu econòmic

Ingredients

4 albergínies mitjanes

300gr de carn picada mixta (200 de porc i 100 de vedella)

1 ceba gran

4 tomàquets madurs

Formatge ratllat tipus emental

Sal, pebre i oli

Instruccions

En primer lloc posem a escalfar el forn a 170 graus.

Agafem les albergínies, les rentem, tallem la punta i les obrim per la meitat. Fem uns talls a la polpa i les posem a la part mitja del forn durant uns 15-20 minuts perquè s'estovi una mica i la puguem buidar amb més facilitat.

Entre tant, piquem la ceba i la posem a sofregir. Quan es comenci a daurar hi afegim la carn picada i ho seguim coent.

Traiem les albergínies del forn i les buidem amb compte de no trencar la pell. No apureu al màxim a l'hora de buidar-la, sempre va bé que tingui una mica de consistència per quan l'haguem d'omplir.

Agafem la polpa de l'albergínia, la piquem petita amb un ganivet i l'afegim a la carn.Ho sofregim a foc mig i passats tres minuts hi afegim el tomàquet ratllat. Ho remenem tot plegat i ho deixem coure a foc baix durant uns 20 minuts.

A continuació, farcim les albergínies, els posem formatge ratllat i les gratinem fins que aquest quedi dauradet.

Que vagi de gust!

més informació
receptes